Ai se olikin noin helppo juttu – parhaat vinkit !?!

Meiltä kysellään paljon puhelimessa ja sähköpostissa televisioiden ja tietokoneiden asennuksiin sekä ongelmatilanteisiin liittyviä ohjeita ja vinkkejä. Tekniset ongelmat ovat usein sellaisia, että ne selviävät vasta asentajamme käynnillä asiakkaan kotona, mutta joitakin perusasioita kannattaa toki käydä läpi ennen asennuskäynnin tilaamista. Käyn seuraavassa listauksessa läpi muutaman tuoteryhmän tuotteita ja niihin liittyviä helppoja niksejä. Täydennämme vinkkejä ja asennusohjeita aika ajoin, joten tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajan tasalla!

Televisio

Jos televisio ei näy, niin suorita ainakin seuraavat toimenpiteet:

  1. Varmista, että sähköpistoke on seinässä ja mahdollisen jakorasian tai jatkojohdon kytkin on oikeassa asennossa
  2. Varmista, että sähköjohto on kiinni television takapaneelissa
  3. Varmista, että antennijohto on seinässä ja televisiossa kiinni. Seinään menee yleensä naarasliitin ja televisioon urosliitin. Jos välissä on tallentava digiboksi, niin antennijohto menee seinästä boksille ja usein jatkaa matkaansa toisella antennijohdolla televisiolle. Television ja digiboksin väliin tulee myös pääsääntöisesti HDMI-kaapeli tai SCART -johto.
  4. Jos johdotus on kunnossa, niin tee kanavahaku televisiosta uudelleen. Mikäli tämäkään ei auta, niin pirauttele meille ilmaiseen palvelunumeroomme 040-7167017 ja yritetään yhdessä saada homma kuntoon.
  5. Jos kuva näkyy, mutta pikselöityy ja räpsyy, kannattaa kiinnittää huomiota antennijohdon laatuun ja pituuteen. Tällainen häiriö tulee usein vastaan teräväpiirtokanavilla silloin, kun johto on vanha, ohut tai liian pitkä. Meiltä Jeesitiltä saat avun ja uudet kaapelit käden käänteessä.

Digiboksi

Mikäli digiboksin toiminta takkuaa, niin tee ainakin seuraavat toimenpiteet:

  1. Ota töpseli irti seinästä puoleksi minuutiksi ja käynnistä laite uudelleen
  2. Tarkasta johdotus. Antennijohto seinästä digiboksille ja HDMI-kaapeli televisioon.
  3. Suorita kanavahaku uudelleen, jos tämä ei auta, niin voit palauttaa tehdasasetukset ja suorittaa kanavahaun vielä kerran uudelleen.
  4. Varmista, että kiinteistön antenni- tai kaapeliverkossa ei ole tehty muutostöitä. Usein ratkaisu ongelmiin löytyy ilmoitustaululta tai kiinteistön huoltoyhtiöstä / isännöitsijältä. Kaapelitelevisioiden operaattorit päivittävät verkkojansa myös ahkerasti, joten kannattaa seurailla myös heidän vikatiedotteitansa. Elisan vikatiedotteet: https://elisa.fi/kartat/#cabletv Telian häiriötiedotteet: https://www.telia.fi/asiakastuki/viat-ja-hairiot/ajankohtaiset DNA:n vikatilanteet https://www.dna.fi/hairiokartta ja Tampereen Puhelimen vikatilanteet : https://www.tampereenpuhelin.fi/hairiokartta
  5. Mikäli yllä olevat keinot eivät tepsi, niin soittele meidät apuun. Meiltä löytyy mm. ohjelmistopäivitykset esimerkiksi useimpiin Topfieldin digibokseihin.

Tässä ensimmäinen osa JeesMiehen blogista, palataan asiaan! Tilaa uutiskirjeemme ja ole ensimmäisten joukossa kuulemassa uusista virityksistämme.